Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Λεωφόρος ηρώων

Σήμερα,έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "Λεωφόρος Ηρώων"στην αίθουσα ΙΑΝΟΣ,στην οδό Σταδίου.
Η πρόσκληση ήταν ανοιχτή για τον κόσμο του Παναθηναϊκού.


Παρουσία λοιπόν αρκετού κόσμου,ο συγγραφέας καθώς και ομιλητές οι οποίοι συνέβαλαν στη εύρεση πολύτιμου υλικού για αυτό το βιβλίο,έδωσαν μια σύντομη εικόνα για τα δύσκολα χρόνια μεταξύ 1940-1944,για το πώς "διατηρήθηκε" ο Παναθηναϊκός αλλά και το πόσο πολύ βοήθησε στην Ελληνική κοινωνία.
Άν και δεν μπορεί να συγκριθεί εκείνη η εποχή με την σημερινή,ακούγωντας με ιδιαίτερη προσοχή όσα ειπώθηκαν από τους ομιλητές,με το πέρας της παρουσίασης,σκεφτόμουν πως μπροστά σε αυτά που έκαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι,μέσα στις δυσκολίες και τις κακουχίες του πολέμου καταφέρνοντας να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό ψηλά,εμείς ως συνεχιστές αυτού του έργου,οποιαδήποτε δυσκολία βρεθεί μπροστά μας,θα την αντιμετωπίσουμε,θα την ξεπεράσουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε τίποτα και σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο.
Όσες δυσκολίες και αν βρέθηκαν μπροστά στον Παναθηναϊκό,αντιμετωπίστηκαν συλλογικά,σαν οικογένεια!
Ο Παναθηναϊκός είναι "αυτό"που ξεκίνησε από έναν και συνεχίστηκε από πολλούς...
Είναι "αυτό"που είχε αρχή αλλά δεν θα υπάρξει ποτέ τέλος...
Είναι "αυτό" που σου δίνει κουράγιο να συνεχίσεις,οτιδήποτε αρχίζεις...
Είναι η ομάδα,που ένωσε πολλούς και έγιναν ένα...
Μέσα από αυτό το μήνυμα,καλούμε όλο τον κόσμο που αγαπάει την ομάδα,να αποκτήσει το βιβλίο αυτό,ώστε να γνωρίσει ένα ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού μας!
Πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα,Αντρέα Οικονόμου καθώς και στους συνεργάτες του για αυτό το βιβλίο,καλοτάξιδο και να τον ευχαριστήσω για την πρόσκληση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: