Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τοπικό Πρωτάθλημα Αντοχής Δρόμου-Αττικής Εντυπώσεις-Αποτελέσματα

Τοπικό Πρωτάθλημα Αντοχής Δρόμου-Αττικής
Εντυπώσεις-Αποτελέσματα(σε αναμονή τα περισσότερα)

Στο Κατσιμίδι και πιο συγκεκριμένα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία,διεξήχθει μέσα σε δύο ημέρες (08-09/03/2014) ο αγώνας αντοχής.

Το Σάββατο έλαβαν μέρος αθλητές των κατηγοριών Παίδων-Νεανίδων και Γυναικών.
Ο Παναθηναικός έλαβε μέρος στην κατηγορία των Γυναικών με τις Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου,Ειρήνη Τερζή και Ευγενία Καραμάνη.Με το που δόθηκε η εκκίνηση για όλες τις κατηγορίες,στο κατηφορικό μέρος το γκρουπ «έσπασε» αμέσως και αθλητές και αθλήτριες σκόρπισαν κατά μήκος της διαδρομής.
Από τις γυναίκες μας,η Ευγενία κατάφερε να κρατηθεί για λίγο με τις πρώτες και συνέχισε τον αγώνα της μέχρι το τέλος χωρίς να κλειστεί στροφή από την πρώτη.Λίγο πιο πίσω η Ειρήνη με την Αλεξάνδρα κατάφεραν να βγάλουν τις 6 από τις συνολικά 8 στροφές.
Στην κατηγορία των Παίδων, οι δύο νεαροί από την Άμφισσα,ο Παναγιώτης Ζουμάς και ο Ευθύμης Ντόκος,ήταν συνεχώς μπροστά σε όλη την διάρκεια του αγώνα,δεν άφησαν να ξεκολλήσει κανείς από άλλη ομάδα και λίγο πριν τον τερματισμό,ενώ ήταν καλά πλασαρισμένοι,αθλητής άλλης ομάδας με έναν ελιγμό κόντεψε να τους ρίξει στα τελευταία 500μ. με αποτέλεσμα να χαθεί μια καλύτερη θέση και έτσι τερμάτισαν στην 5η και 11η θέση αντίστοιχα.


Την επόμενη ημέρα, είχαμε τις κατηγορίες Μάστερ και Αντρών.

Στις 10:00 δόθηκε η εκκίνηση των Μάστερ μαζί με Όπεν κατηγορία,και από το πρώτο δύσκολο ανηφοράκι(στο ύψος της ταβέρνας)άρχισαν να «σπάνε»οι αθλητές της επίσημης.
Σε αυτή την κατηγορία είχαμε συμμετοχές με τους Παναγιώτη Πετρόγιαννη,Κυριάκο Ορφανίδη,Δημήτρη Δημουλά,Θοδωρή Χαραλαμπόπουλο,Στέφανο Κόκκινο,Ηλία Βασιλείου,Μάνο Καραμπάση,Δημήτρη Πούλια και Λουκά Σκρέκη.
Το γνωστό «δίδυμο» Ορφανίδης και Κόκκινος έκαναν και πάλι το «ένα-δύο»στο βάθρο των νικητών στην Μάστερ Γ’ και στο σύνολο οι αθλητές της ομάδας μας πάρα πολύ καλή παρουσία.

Στην Αντρών είχαμε τις περισσότερες συμμετοχές με τους Νικολαίδη Κωνσταντίνο, Θοδωρή Θεοδωρίδη,Κώστα Ζδράλη,Σωτήρη Κουτρώτσιο,Κωστή Ξηρογιάννη,Βασίλη Οικονομίδη,Αλέξη Μπρούλη,Ματτία Κρίππελ,Κώστα Παπαηλία,Νάσο Μάρκο,Θωμόπουλο Χρήστο,στην Νέων Αντρών τον Φώτη Γαρεφαλάκη και στους Έφηβους για πρώτη φορά τον Μίλτο Γιαννούτσο.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 12:10 περίπου με τον αγώνα να ξεκινάει με αρκετά άσχημες καιρικές συνθήκες.Δυστυχώς το λάθος ενός αθλητή έριξε κάτω τον Νικολαίδη ενώ ήταν μαζί με τους πρώτους αθλητές με αποτέλεσμα να χαθεί το γκρουπ πολύ γρήγορα.Ο Κρίππελ κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα κλείνοντάς τον στροφή οι δύο πρώτοι αθλητές,ακριβώς 2km πριν τον τερματισμό.Λίγο πιο πίσω ο Θεοδωρίδης κάνει προσπάθεια να παραμείνει στον αγώνα αλλά λόγω τον συνθηκών δεν τα καταφέρνει.Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν οι νέοι μας συναθλητές που ήρθαν από μακριά να τρέξουν για την ομάδα τους,Κουτρώτσιος από τα Τρίκαλα και Μάρκος από την Λιβαδειά,οι οποίοι δεν σκέφτηκαν λεπτό να αφήσουν τον αγώνα μέχρι που κλείστηκαν στροφή.

Η Ε.Πο.Σ.Κ. εξαρχής είχε άλλο πλάνο,ίσως πολύ καλύτερο διότι θα βοηθούσε ο Δήμος Ωρωπού αλλά λόγω της ακριβής αστυνόμευσης δεν γινόταν να πραγματοποιηθεί.Παρόλα αυτά όμως έγινε καλή διοργάνωση,χωρίς κανένα πρόβλημα με οχήματα που δεν είχαν σχέση με τον αγώνα, με το σημαντικότερο εμπόδιο τον άσχημο καιρό και τις δύο ημέρες.Το Σάββατο ολοκληρώθηκε ο αγώνας με ψιλόβροχο και αέρα,την Κυριακή ομοίως στην πρώτη εκκίνηση,με χαμηλότερη θερμοκρασία από την προηγούμενη ημέρα αλλά στην δεύτερη εκκίνηση όλα χειροτέρεψαν.Το κρύο ήταν μεταξύ 3-4 βαθμών,πολύ αέρας και κάποιες στιγμές δυνατή βροχή.Ο Αλυτάρχης έδωσε εντολή να μειωθεί ο αγώνας κατά δύο στροφές (από 12 σε 10) λόγω της υποθερμίας πολλών αθλητών.
Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια που έκαναν μέσα σε τόσο δύσκολες καιρικές συνθήκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: