Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Πανελλήνιο Πρωτ/μα Παίδων.

Το παρακάτω κείμενο είναι γραμμένο από τον γονέα που έζησε από κοντά όλο τον αγώνα των νεαρών αθλητών μας...

 "Το διήμερο 4,5 /07/2014 είχαμε το σημαντικότερο ποδηλατικό γεγονός της κατηγορίας ‘Παίδων’.
Αυτό ήταν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κούρσας που χωρίζεται σε δύο σκέλη, της ατομικής χρονομέτρησης και της αντοχής. Η Ποδηλατική Ομοσπονδία είχε επιλέξει ως τοποθεσία διεξαγωγής των αγώνων τα περίχωρα της Σπάρτης.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή είχαμε αγώνα ατομικής χρονομέτρησης μήκους 14 χλμ. και το Σάββατο τον αγώνα αντοχής συνολικού μήκους 84 χλμ.


ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Οι συμμετέχοντες ήταν οι καλύτεροι του κάθε σωματείου – ομίλου ποδηλασίας απ όλη την Ελλάδα, και ο αριθμός αυτών έφτασε τους 68. Ύστερα από κλήρωση, οι αθλητές μας ξεκίνησαν πολύ μπροστά, αδυνατώντας να ελέγξουν τους χρόνους του ανταγωνισμού. Το αγώνισμα ξεκίνησε στις 16.30 μe θερμοκρασία γύρω στoυς 33C. Ο Παναγιώτης Ζουμάς εκκίνησε 2ος και κατέλαβε την 21η θέση με χρόνο 21.57. Ο Εύθυμης Ντόκος εκκίνησε 9ος και κατέλαβε την 39η θέση με χρόνο 23.21, χρόνος που δείχνει πως ο Ευθύμης δεν ήταν στη μέρα του, μιας και μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

ΑΝΤΟΧΗ
Ο αγώνας έγινε το Σάββατο το απόγευμα στις 17.00, και είχε μήκος 84 χλμ ,δύο στροφές των 42 χλμ. Η θερμοκρασία από το πρωί είχε σκαρφαλώσει και κατασκηνώσει στους 35 C. Οι συμμετέχοντες στο αγώνισμα αυτό ήταν 64. Οι 7 από αυτούς εγκατέλειψαν τον αγώνα (ο ένας από πτώση).
Γενικώς ο αγώνας εξελίχτηκε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Ο Ζουμάς τερμάτισε στην 14η θέση, χάνοντας την 13η για λιγότερο από μισό τροχό. Στο ίδιο δευτερόλεπτο, με τον Παναγιώτη, τερμάτισαν 5 ποδηλάτες.
Τον Ντόκο ακολούθησε η κακή μέρα της ατομ. χρονομέτρησης και στην αντοχή κι έτσι αναγκαστικά περιορίστηκε στην 40η θέση.


Επόμενος σημαντικός αγώνας είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ στο Καρπενήσι το Σάββατο 18/07.
Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε και στους δύο ποδηλάτες μας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Κείμενο:Σπύρος Ζουμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: