Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΜΤΒ στο Κυψελοχώρι Λάρισας

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου είχαμε αγώνα ποδηλασίας στην κατηγορία ΜΤΒ στο Κυψελοχώρι Λάρισας.
Ο αγώνας προσμετρούσε και στις κατηγορίες Παμπαίδων και Εφήβων.
Κι εδώ ήταν κυκλικός των 5,5 χλμ. Για την κατηγορία των Παμπαίδων ήταν 2 στροφές σε σχεδόν επίπεδο έδαφος και για τους έφηβους 5 στροφές των 5,5 χλμ ΑΛΛΑ τα πρώτα 1000 μέτρα κάθε στροφής ήταν ανηφορικά με κλίση μεγαλύτερη από 14%.
Στην κατηγορία Παμπαίδων ο Σπύρος Ντόκος από την εκκίνηση του αγώνα ¨καθάρισε¨ την 1η θέση χωρίς να απειληθεί η θέση του ούτε μία φορά.
Ο αγώνας των εφήβων ξεκίνησε με μια έκπληξη. Οι έφηβοι δεν συμπλήρωσαν κατηγορία κι έτσι συμπτύχτηκαν με την κατηγορία των αντρών. Κατάσταση που προμήνυε έναν δύσκολο, για τους συντοπίτες μας Ζουμά Παν. & Ντόκο Ευθ., αγώνα. Στον πρώτο κύκλο πέρασαν μαζί στις θέσεις 6-7 και με συνεργασία μεταξύ τους στην επόμενη στροφή κατάφεραν να έχουν την 4-5 θέση κολλητά ο ένας με τον άλλο για εναλλαγές –βοήθεια. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι την στιγμή που ο Ζουμάς έμεινε από σασμάν στην 3η στροφή του αγώνα. Η δύναμη που κατέβαλε για να ξεπεράσει το πρόβλημα μη επιλογής ταχυτήτων έφερε τις κράμπες με αποτέλεσμα την επιπλέον καταπόνηση του. Ο τερματισμός του αγώνα βρήκε το Ευθ. Ντόκο στην 3η θέση και τον Παν. Ζουμά στην 5η. Οι θέσεις αυτές είναι πολύ καλές αν αναλογιστούμε ότι οι αθλητές μας είναι στην 1η χρονιά της κατηγορίας εφήβων και αγωνίστηκαν μαζί με άντρες.

κείμενο:
Σπύρος Ζουμάς
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: