Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Δελτίο τύπου-Παναθηναϊκού Α.Ο. Τοπικό Πρωτάθλημα-Αντοχής στις κατηγορίες Γυναικών-Εφήβων-Αντρών-Μάστερ.

Δελτίο τύπου-Παναθηναϊκού Α.Ο.
Τοπικό Πρωτάθλημα-Αντοχής στις κατηγορίες Γυναικών-Εφήβων-Αντρών-Μάστερ.

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2015,διεξήχθη το δεύτερο μέρος του Τοπικού Πρωτ/τος με το αγώνισμα της αντοχής,στην περιοχή του Κατσιμιδίου,με εκκίνηση και τερματισμό στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Περί τις 09:30 περίπου,καλούνται οι εκπρόσωποι των ομάδων,να προσέλθουν στον χώρο της Γραμματείας,προκειμένου να γίνει το τεχνικό συνέδριο.
Λίγο πριν τελειώσει και μετά από διάφορα θέματα και πιθανές αλλαγές που ζητούσαν κάποιοι εκπρόσωποι,ζητάμε σαν Παναθηναϊκός να γίνει η πρώτη απο τις δέκα στροφές που είχαν να διανύσουν οι αθλήτριες,ως προεκκίνηση και η απάντηση που λάβαμε ήταν ΟΧΙ!Βέβαια,σε αυτό να πούμε ότι μετά από συζήτηση υπάρχει μια μικρή αμφιβολία,αν η Αλυτάρχης πάνω σε όλη την οχλαγωγία που γινόταν,κατάλαβε τι ρώτησα.
Η εκκίνηση δίνεται περίπου στις 10:20 αντί 10:00 που έγραφε η προκήρυξη!
Εντός δύο λεπτών,μαθαίνω μέσω κινητού,ότι η Σοφία Κατσούλη,έχει πέσει και είναι σοβάρα τραυματισμένη.
Κάποια στιγμή αρχίζουν να φωνάζουν από την Γραμματεία πως θέλουν ασθενοφόρο.
Μέσα σε λίγα λεπτά μαζί με αθλητή της ομάδας του Παναθηναϊκού,είμαι στο σημείο του ατυχήματος όπου και διαπιστώνω πως η πτώση της οφείλεται στην κακοτεχνία του οδοστρώματος(λακκούβες),η οποία ήταν γνωστή στην Ε.Πο.Σ.Κ.και αν δεν ήταν έπρεπε να το γνωρίζουν,αλλά δυστυχώς δεν μερίμνησε κανείς και για τίποτα.
Αυτό που δεν γνώριζαν όμως αρκετοί είναι ότι,με την πτώση της η Σοφία,άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα της και για καλή της τύχη,μία γιατρός που περνούσε από το σημείο τυχαία,σταμάτησε,επικαλέστηκε την ιδιότητά της και αφού είδε ότι είναι επείγουσα η βοήθειά της,έκανε μαλάξεις και προσπάθησε να της ανοίξει το στόμα.
Ο γιατρός της διοργάνωσης,έφτασε πολύ γρήγορα στο σημείο,χωρίς όμως να έχει προλάβει την διερχόμενη γιατρό και συνέχισε τις πρώτες βοήθειες μαζί με μια κοπέλα του Ερυθρού Σταυρού.Το σημείο διασφαλίστηκε αμέσως από την Τροχαία Καπανδριτίου,η οποία προκειμένου να προφυλάξει την αθλήτρια που βρισκόταν στο έδαφος,έβαλε ένα περιπολικό και ένα υπηρεσιακό δίκυκλο σε καίρια σημεία.
Ο κ.Υπαστυνόμος που ήταν παρών,είχε δώσει τηλεφωνικώς και μέσω ασυρμάτου,κλήση για Ε.Κ.Α.Β.και μάλιστα γνωρίζοντας την τοποθεσία πολύ καλά,τους ενημέρωσε αφήνοντας και το προσωπικό του τηλέφωνο,σε περίπτωση που χρειαζόταν να καλέσει ο οδηγός του ασθενοφόρου.
Υπολογίζοντας ότι η ώρα της πτώσης ήταν 10:22,έχει περάσει 11:00 και ασθενοφόρο...πουθενά!
Κατόπιν παράκλησης προς τον κ.Υπαστ/μο,καλεί τουλάχιστον άλλες τρεις φορές,δίνοντας συνεχώς ότι είναι επείγον περιστατικό,αλλά μέχρι τις 11:50 τίποτα,μέχρι που προσήλθε!
Οι τραυματιοφορείς παραλαμβάνουν την Σοφία με πολύ προσοχή και αποχωρούν σχεδόν στις 12:00.
Εδώ να τονίσουμε λόγω κάποιας παραπληροφόρησης που είχαμε,ότι το ασθενοφόρο το κάλεσε ο κ.Υπαστυνόμος και ήταν όχημα δημοσίου.
Περίπου 5' πριν προσέλθει το Ε.Κ.Α.Β.,ήρθε στο σημείο του ατυχήματος,ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας,κ.Τερζής Αθανάσιος και με αφορμή αυτό,αφότου μπήκε στο ασθενοφόρο η Σοφία του θέτω ερώτημα:"κ.Πρόεδρε,μιας και είδατε με τα μάτια σας αυτή την εικόνα και ενημερωθήκατε ότι εδώ και μιάμιση ώρα περίπου περιμένουμε ασθενοφόρο,τι έπρεπε να είχε ο αγώνας;;;"
Η απάντηση που έλαβα ήταν:"Κοίταξε να δεις,οι αθλητές της Ομοσπονδίας μας είναι όλοι ασφαλισμένοι σε σχέση με άλλες Ομοσπονδίες.Έπρεπε να υπάρχει ασθενοφόρο εδώ,έστω και ιδιωτικό"και απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Ε.Πο.Σ.Κ.,κ.Κελόγλου Αλέκο και του λέει:"Γιατί δεν ζητήσατε ασθενοφόρο για τον αγώνα;;;".
Στο σημείο έφτασε κάποια στιγμή και η Αλυτάρχης του αγώνα,από την οποία ζήτησα φανερά αναστατωμένος,να γίνουν οι πρώτες στροφές στις επόμενες δύο εκκινήσεις(Εφήβων & Αντρών) σαν προεκκίνηση,σε αντίθετη περίπτωση οι αθλητές του Παναθηναϊκού δεν θα λάβουν μέρος και το δέχτηκε.
Όταν έφτασε η ώρα της εκκίνησης των Αντρών,οι αθλητές του Παναθηναϊκού ενώ είχαν λάβει τις θέσεις τους,υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια ως προς το ατύχημα της Σοφίας,θεωρώντας σωστή την αποχώρησή τους,ως ένδειξη σεβασμού προς την συναθλήτρια τους και παράλληλα στην πρώτη γραμμή είχαν ξεσηκωθεί αθλητές άλλων ομάδων,οι οποίοι άρχισαν να παραδίδουν τα νούμερα τους και να φεύγουν από τον αγώνα,λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.
Κατόπιν επιθυμίας όλων των αθλητών μας,ενημερώθηκε ο διοργανωτής πως κανείς από την ομάδα του Παναθηναϊκού,δεν επιθυμεί να λάβει μέρος και έτσι ο αγώνας έλαβε τέλος,χωρίς να εκκινήσει.
Θα ήθελα όμως να σταθώ και στο"κομμάτι"της έλλειψης σεβασμού από κάποιους αθλητές της κατηγορίας Μάστερ,οι οποίοι ενώ ενημερώνονταν σχεδόν σε κάθε πέρασμα μπροστά από την Γραμματεία ότι παρακάτω υπάρχει ατύχημα,στο τελείωμα της κατηφόρας έβλεπαν πως υπήρχε άνθρωπος με μια κόκκινη σημαία για λόγους ασφαλείας,περιπολικά της Τροχαίας,κώνοι και πόσο παραπάνω που περνούσαν και έβλεπαν το ατύχημα,με λύπη μου είδα ότι μερικοί όχι μόνο δεν έκοβαν ταχύτητα,αλλά φρόντιζαν να προσπεράσουν κοντεύοντας να ακουμπήσουν τα πόδια της Σοφίας που βρισκόταν κοντά στην διαχωριστική λωρίδα και ρισκάροντας για ένα νέο ατύχημα.
Στο τέλος της διοργάνωσης,ρώτησα τον Πρόεδρο της Ε.Πο.Σ.Κ.:"Εφόσον γνωρίζατε ότι δεν ήταν εύκολη η διοργάνωση του Τοπικού,γιατί δεν στείλατε ένα μήνα πριν,επιστολή προς όλα τα σωματεία,ρωτώντας αν μπορούν,ποια και με ποιον τρόπο να βοηθήσουν στον αγώνα σας;;;"
Η απάντηση ήταν:"Δεν μας αφήνουν οι από πάνω".
Θέλοντας να μάθω ποιοι είναι οι "από πάνω"ο κ.Κελόγλου δεν μου έδωσε απάντηση και απομακρύνθηκε.
Με το φτωχό μυαλό μου σκέφτομαι...
Πόσο δύσκολο ήταν να ζητήσει βοήθεια η Ε.Πο.Σ.Κ.ένα μήνα νωρίτερα από τα σωματεία,ώστε να γίνει κάτι σωστό και με ασφάλεια;;;
Γιατί στο περσινό Τοπικό Πρω/μα που παρεπιπτώντος διεξήθχη στο ίδιο μέρος,ήταν στην άκρη παρκαρισμένο ένα ασθενοφόρο και φέτος όχι;;;
Για πιο λόγο(ήταν ολοφάνερο) άφησαν τέτοια διοργάνωση σε μια γυναίκα,την Αλυτάρχη,χωρίς βοήθεια άλλων Κριτών;;;
Γιατί ο αγώνας δεν είχε τουλάχιστον 12 Κριτές όπως ορίζεται;;;
Ποια ήταν τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η Ε.Πο.Σ.Κ.πριν ξεκινήσει ο αγώνας ή ακόμη καλύτερα πριν προκηρύξει τον αγώνα;;;
Πόσες μηχανές συνοδείας έπρεπε να έχει ο αγώνας,πόσες είχε τελικά και γιατί;;;
Ερωτήματα μπορούν να βγούνε αρκετά,επί της ουσίας όμως;Από πράξεις;;
Κινδύνευσε στην κυριολεξία,η ζωή μιας αθλήτριας και στο παρελθόν έχουν γίνει επίσης σοβαρά και σοβαρότερα ατυχήματα.
Με αφορμή το πιο πρόσφατο,θα ήταν καλό από μεριάς όλων των σωματείων,να καταβάλουμε προσπάθεια,να αλλάξει αυτή η εικόνα και να δούμε ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ!!!
Στην φώτο,η Σοφία Κατσούλη στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης του Σαββάτου μαζί με τον Στέφανο Κόκκινο.


Με εκτίμηση
Φωκάς Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: