Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Εκπαιδευτικός… Παναθηναϊκός στην Κατερίνη!

Ο υπεύθυνος του τμήματος ποδηλασίας του Παναθηναϊκού, Γιώργος Φωκάς είχε την τιμή να μεταδώσει στους μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης, τις γνώσεις του πάνω στην ποδηλασία αλλά και τις εμπειρίες του στον Παναθηναϊκό. 



Έπειτα από σχετική πρόκληση, την οποία και ο αρχηγός του τμήματος του Τριφυλλιού αποδέχτηκε και πάντα σε συνεργασία με την καθηγήτρια νοσηλευτικής Αγγελική Παπαγεωργίου και τον Λυκειάρχη του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης αφιερώθηκαν δυο μαθητικές ώρες σε ότι αφορά την ποδηλασία και πιο συγκεκριμένα στην ποδηλασία του Παναθηναϊκού.



Το σεμινάριο αυτό εντάσσεται στα μαθητικά προγράμματα με στόχο οι μαθητές να πραγματοποιούν εργασίες. Έτσι, το θέμα αθλητισμός και πιο συγκεκριμένα, το άθλημα της ποδηλασίας δεν θα μπορούσε να το περιγράψει καλύτερα άλλος από τον Γιώργο Φωκά. 

Σε μια τάξη με περίπου εικοσιπέντε μαθητές και μαθήτριες ο «πράσινος» ποδηλάτης μας ανέλυσε τον τρόπο δημιουργίας μιας ομάδας, το πού μπορεί να ξεκινήσει κάποιος το ποδήλατο μέσα σε μια ομάδα, τους κανόνες για ασφαλή οδήγηση, τον εξοπλισμό του ποδηλάτη (κράνος, ρούχα, παπούτσια), τον τρόπο επιλογής του ποδηλάτου, τις προπονητικές μεθόδους, τα αγωνιστικά γεγονότα κλπ.



Παράλληλα, έγινε ενημέρωση πάνω στην αναδιοργάνωση της ομάδας του Παναθηναϊκού από το 2009 και έπειτα και στην εξέλιξη του τμήματος. Άπαντες παρακολούθησαν με μεγάλη ευχαρίστηση το… μάθημα, συμμετείχαν στην κουβέντα με ερωτήσεις και η ώρα πέρασε γρήγορα αλλά όμορφα με το σκοπό να έχει επιτευχθεί αφού η ποδηλασία με τέτοιες μεθόδους μόνο αθλητές και φίλους θα μπορέσει να κερδίσει χρόνο με το χρόνο!


*Θερμές ευχαριστίες στον Λυκειάρχη του 2ου ΕΠΑ.Λ και την καθηγήτρια Αγγελική Παπαγεωργίου για την πρόσκληση, όπως επίσης και τους μαθητές-τριες που παρακολούθησαν το σεμινάριο.
 
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: